De Mos geeft pluim aan Club Brugge: Hein moet niet minachtend doen

De Mos geeft pluim aan Club Brugge: "Hein moet niet minachtend doen"

08-02-2016 09:59

Op VTM werd er zondagavond nagekaart over de wedstrijd Club Brugge-AA Gent, Club won die topper met 1-0. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck is duidelijk geen fan van de Brugse spelstijl, maar analist Aad De Mos vindt dat hij overdrijft.

Volgens de Nederlander heeft Club nu eindelijk een antwoord gevonden op de landskampioen. "“De mentaliteit is ongelooflijk. Wat ik woensdag en nu weer gezien heb, met die hoge pressing en wat de spelers van Club allemaal afgelopen hebben...ze brengen nu modern voetbal. Achteraan staat het ook als een huis met Engels en Denswil. We hebben het er vaak over gehad, maar het elftal staat er nu echt. Ik zou dus niet meer gaan roteren. Je moet trouwens niet denken dat dit systeem met Victor Vazquez mogelijk was”. De Mos is al heel lang een grote tegenstander van Vazquez.

De kritiek van Vanhaezebrouck lacht hij dan ook weg. “En dan kan Hein nog minachtend zeggen dat Izquierdo alleen maar achteraan loopt en over de scheidsrechter en van die dingen… Maar nee! Er is nu iets ontdekt. Als de drie verdedigers van Gent onder druk gezet worden, dan duurt het te lang. Dan is Kums in dekking, dan is Neto in dekking. En dan lopen ze tegen de tegenstanders aan. Hein zal nu naar oplossingen moeten zoeken”, besluit hij.