Walem heeft de strijd bij KV Kortrijk al opgegeven: Ze doen maar

Walem heeft de strijd bij KV Kortrijk al opgegeven: "Ze doen maar"

08-02-2016 08:06

Er was zaterdag heel wat commotie in en rond Kortrijk. Nadat een Kortrijkfan coach Johan Walem duwde na het gelijkspel tegen Westerlo (1-1), besloot hij om niet naar de persconferentie te trekken. De coach reageerde aangeslagen en is ongelukkig omdat de Kortrijkfans hem buiten willen. 

"Ik wist niet dat zoiets mogelijk was", zegt Walem aan Het Laatste Nieuws. "Het kadert in de negatieve sfeer die er bij een bepaalde groep supporters heerst. Vanaf het begin voelde ik mij bij sommigen niet welkom. Als beginnende coach had ik het me anders voorgesteld."

"Men vergeet hier te gemakkelijk dat Ivan Santini, Teddy Chevalier, Brecht Capon én Thomas Matton vertrokken zijn. Met hen erbij hadden we nu gemakkelijk tien doelpunten meer. En misschien ook wel tien punten meer, want onze resultaten waren altijd heel nipt. Ondertussen moet ik het doen met nieuwkomers die de voorbije jaren amper scoorden."

De vraag luidt of Walem nog wel verder kan coachen in Kortrijk. "Ze doen maar", zucht hij gelaten. "Ik kan elke dag in de spiegel kijken. Dat kan niet iedereen zeggen." De club zou het liefst het seizoen uitdoen met Walem, maar als de sfeer nog grimmiger wordt, grijpt het bestuur waarschijnlijk in.