De liefde tussen STVV en Junior Edmilson is voorbij: Ben STVV niks verschuldigd

De liefde tussen STVV en Junior Edmilson is voorbij: "Ben STVV niks verschuldigd"

08-02-2016 07:55

Junior Edmilson heeft afgelopen weekend opnieuw van zich laten spreken. De Braziliaanse flankaanvaller passeerde bij het vieren van het eerste Luikse doelpunt al plagend de bank van zijn ex-ploeg. Ook achteraf was hij, ondanks het 1-2 verlies, treiterend.

"Toen ik in Luik tekende, werd ik veelvuldig beledigd. Supporters noemden me Judas en hoerenzoon", aldus Edmilson achteraf tegenover Het Nieuwsblad. "Ook vandaag jouwden de bezoekende fans me uit. Maar ach: het raakt me niet. Ik ben helemaal niks verschuldigd aan STVV. Het is dankzij Yannick Ferrera dat ik hier nu sta."

De Rouches verloren de partij tegen STVV alsnog. "We waren niet op niveau en STVV scoorde telkens het in onze zestienmeter kwam. De bekermatch tegen Genk en de vele wedstrijden die we sinds de winterstop speelden, kruipen in de kleren. Ik voelde me ook een beetje moe."

Standard liet met het verlies een gouden kans liggen om bij de eerste zes te belanden.  "We moeten iets rechtzetten, maar we hebben nog vijf matchen om dat te doen. Bovendien komen er nu geen midweekmatchen meer bij. Ik geef ons nog altijd 80 procent kans om Play-Off 1 te halen. Vooral omdat we met Charleroi en Genk nog twee van onze rechtstreekse concurrenten thuis ontvangen."