Meunier haalt uit: Ik vind dat Vanhaezebrouck in de rol van Calimero kruipt

Meunier haalt uit: "Ik vind dat Vanhaezebrouck in de rol van Calimero kruipt"

08-02-2016 07:05

Club Brugge reageerde zondag voor het eerst op de straffe uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. De coach van AA Gent verwees na afloop van de bekerpartij naar het defensieve en viriele spel van Club Brugge. Thomas Meunier was niet opgezet met die uitspraken.

"Hein is een toptrainer, maar zijn uitlatingen waren erover", reageerde Meunier tegenover Het Nieuwsblad. "Hijzelf en zijn ploeg hebben dit echt niet nodig. Die uitspraken spelen een bepaalde rol. De fans lezen dat in de krant en de gemoederen zijn al op voorhand verhit. Ik vind dat hij in de rol van Calimero kruipt. Gent verliest één keer en Vanhaezebrouck sleurt er meteen de arbitrage bij."

Zijn uitspraken waren ook een spreekpunt in de Brugse kleedkamer. "Voor mij heeft dit ons vandaag zeker gemotiveerd, want wij lezen ook de kranten. Let op, het is zijn manier van communiceren, want een slechte mens is het niet. Ik loop ondanks dit voorval nog steeds hoog met hem op."

"De scheidsrechter (Sébastien Delferière, red.) heeft het gezien de omstandigheden overigens fantastisch gedaan. Voor Johan Verbist (die woensdag floot, red.) geldt hetzelfde", aldus Meunier nog in Het Laatste Nieuws.