Leekens woest op scheidsrechter: Altijd hetzelfde met Van de Velde

Leekens woest op scheidsrechter: "Altijd hetzelfde met Van de Velde"

07-02-2016 22:21

Sporting Lokeren slikte zondagavond een bittere pil, het verloor met het kleinste verschil van KV Oostende. Coach Georges Leekens is woest: hij vindt dat de ref de uitslag enorm heeft beïnvloed. Zo floot hij een penalty voor Lokeren niet en was de winning goal buitenspel.

Leekens spaarde na de match zijn woorden niet: zeker de tweede handsbal van David Rozehnal zat hem dwars. "Het is altijd hetzelfde met Joeri Van de Velde, toch bij ons. Op Club Brugge was het ook al zo. David Rozehnal gaat weer met zijn hand naar de bal, het is niet omdat je de eerste al gefloten hebt dat je geen tweede penalty moet geven", reageert hij op Sporza.

Leekens was wel tevreden over de prestatie van zijn team. "Als onze penalty binnengaat krijgen we een andere match. We gaven veel druk naar voor en we kregen nauwelijks kansen tegen. Zij hadden door die druk problemen met uitverdedigen. Het is dan zuur hoe we de goals kregen en het was niet verdiend. Ik ben voor rechtvaardigheid, ik kan niet altijd in de hoek zitten waar de klappen vallen. Als het hands is moet hij fluiten, als het buitenspel is moet hij vlaggen. Die tweede penalty hadden we zeker niet gemist", aldus een duidelijk ontstemde coach.