Sint-Truiden gaat na een fout van Valdes stunten in Luik

07-02-2016 19:52

Standard ging dit seizoen drie keer shoppen bij STVV. Het nam Yannick Ferrera, Junior Edmilson en Jean-Luc Dompé over van de Kanaries. Maar op speeldag 25 van de Jupiler Pro League heeft STVV zijn revanche beet. Het ging met 1-2 winnen in Luik. De match kantelde na een foutje van Victor Valdes.

De match begon met vertraging. Papiersnippers van een supportersactie zorgden voor overlast op het veld. Op papier kon het leuke wedstrijd worden, maar de openingsfase viel tegen. Na 20 minuten kon Sclessin wel juichen. Uitgerekend Junior Edmilson scoorde tegen zijn ex-ploeg. Na zijn doelpunt klopte hij zich een paar keer op de borst. Scoren tegen je voormalige werkgever en toch vieren? Het kan gelukkig dus toch.

Na de openingsgoal leek Standard de wedstrijd in handen te hebben, maar net voor het rustsignaal werd het 1-1. Na een corner sloeg Valdes half naast de bal. De bal bleef in de 16 hangen en ongewild verlengde debutant Proschwitz het leer in het doel. Valdes, de Spaanse huurling van Manchester United, kon wel door de grond zakken.

In de tweede helft ging het thuispubliek fluiten. Toen moest het ergste nog komen voor Standard. In de eigen 16 verloor Réginal Goreux de bal. De goedstorende Benito Raman zorgde ervoor dat STVV kon profiteren. Uiteindelijk mocht Proschwitz zijn tweede van de dag maken. Ditmaal wist hij wel wat hij deed.

Pas op het einde van de wedstrijd ging Standard op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. William Dutoit - lang in beeld bij Standard - keepte weer meer dan degelijk. Bij de afwerking ontbrak het Standard ook aan het nodige geluk.

Door de nederlaag staat Standard na 25 speeldagen 8ste. De achterstand op nummer 6, Zulte Waregem, bedraagt slechts 3 punten. STVV heeft nu 6 punten meer dan de laatste stand, KVC Westerlo, en lijkt stilaan een veilige haven te bereiken.