Trots bij Club Brugge: “Aangetoond dat we wel degelijk van Gent kunnen winnen”

Trots bij Club Brugge: “Aangetoond dat we wel degelijk van Gent kunnen winnen”

07-02-2016 19:07

Lang kon Club Brugge niet winnen van AA Gent, maar kijk deze week werd het de week van Blauw-Zwart. Twee keer op één week tijd versloeg Club Brugge de concurrent met het kleinste verschil. Ruud Vormer is trots op die prestaties.

"Ik denk dat we met de tweede 1-0 op rij aangetoond hebben dat we wel degelijk van Gent kunnen winnen. Je ziet dat we thuis met onze supporters achter ons heel veel kunnen bereiken. Ik denk dat onze twaalfde man ook wel heeft gemerkt dat we vandaag nog een stuk sterker voor de dag kwamen dan vorige woensdag", aldus Vormer op de website van Club Brugge.

"We verdedigden als het moest en we vielen aan als het kon, waardoor we de bezoekers redelijk ver van ons doel konden houden. Als je dan opnieuw met 1-0 een topwedstrijd als deze kunt winnen, is dat natuurlijk super. Het komt er nu natuurlijk op aan om op deze manier verder te doen. We moeten deze focus kunnen behouden en dan zijn we tot heel veel in staat."

Tegen Anderlecht liep het nog mis voor Club Brugge, maar tegen AA Gent ging het wel lekker. "In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Anderlecht bijvoorbeeld zie je dat we veel meer agressiviteit aan de dag legden en ook compacter speelden, waardoor de tegenstander het moeilijk kreeg om tussen de lijnen te spelen. Op het eind werd het toch nog spannend, maar dat hadden we alleen aan onszelf te wijten aangezien we verzuimden om de geruststellende 2-0 te scoren."