Napoli en Juventus blijven foutloos in Italië en houden titelstrijd spannend

Napoli en Juventus blijven foutloos in Italië en houden titelstrijd spannend

07-02-2016 18:46

Napoli en Juventus blijven zij aan zij strijden voor de Italiaanse titel. Ook zondag waren beide clubs foutloos, al was dat niet met veel overschot.

SSC Napoli blijft nog altijd koploper in de Serie A met twee punten voorsprong. De topclub uit Napels boekte zondagmiddag een minimale zege op Carpi. Het had het lang niet makkelijk tegen de taaie degradatiekandidaat. Na een uur mocht Dries Mertens invallen. Kort daarna kreeg Napoli een strafschop en wie anders dan topschutter Gonzalo Higuain zette die om. Het was voor de Argentijn al zijn 24e treffer van het seizoen.

Juventus boekte de veertiende competitiezege op rij en zette daarmee een nieuw clubrecord neer. Ditmaal was Frosinone het slachtoffer. Juan Cuadrado en Paolo Dybala scoorden in de zuinige zege tegen de voorlaatste in de stand.

Beide clubs uit Milaan verloren punten en mogen zo stilaan de titel vergeten. Internazionale speelde 3-3 tegen Hellas Verona dankzij een laat doelpunt van Ivan Perisic en AC Milan moest tevreden zijn met 1-1 tegen Udinese.