Nederlandse club heeft het gehad met topschutter en ex-speler van Waasland Beveren

Nederlandse club heeft het gehad met topschutter en ex-speler van Waasland Beveren

07-02-2016 15:34

NEC verraste zondagmiddag door te verkondigen dat Christian Santos zijn basisplaats kwijt is. De topscorer moet genoegen nemen met een plek op de bank, omdat hij na dit seizoen lijkt te vertrekken uit Nijmegen. Trainer Ernest Faber legt uit waarom hij de ex-speler van Eupen en Waasland-Beveren niet meer nodig heeft.

"Ik kan me voorstellen dat mensen het opmerkelijk vinden", aldus de oefenmeester tegenover FOX Sports. "De topscorer van je eigen ploeg... Maar wij moeten ook kijken naar het nieuwe seizoen. We hebben investeringen gedaan en Christian heeft zelf aangegeven dat-ie een vertrekwens heeft. Dus daarom krijgt Mihai vandaag de kans."

Via de officiële kanalen liet de club weten dat Roman sowieso het seizoen afmaakt als nummer één spits. "Je moet het zo zien: elke spits moet presteren, ook Mihai. Hij moet nu laten zien dat hij die voorkeur verdient. We moeten natuurlijk wel blijven presteren. Chris blijft een goede speler, die hebben we nu achter de hand. Dat geeft ook wel een goed gevoel."

Is het de keuze van Faber zelf of is hem dit door de leiding opgelegd? "Het is een gezamenlijk besluit. We moeten als club aan de langetermijn denken. Jongens die nu nog op de bank zitten, moeten ook getoetst worden in wedstrijden."