Henry heeft waarschuwing voor De Bruyne: Niemand is veilig

Henry heeft waarschuwing voor De Bruyne: "Niemand is veilig"

07-02-2016 14:15

Kevin De Bruyne krijgt volgend seizoen Pep Guardiola als nieuwe coach bij Manchester City. Ex-aanvaller Thierry Henry heeft alvast een waarschuwing gegeven aan de spelers van Man City. Volgens de Fransman is geen enkele speler onder Guardiola veilig voor zijn positie.

De voormalige aanvaller speelde onder Guardiola bij FC Barcelona en kent de werkwijze van de Spanjaard dus maar al te goed. "Er is geen twijfel dat Guardiola veel gaat veranderen zodra hij er is", schrijft Henry in The Sun. "Hij weet vanaf het eerste moment dat hij het Etihad Stadium binnenloopt wie er overbodig is."

"En als je je niet aan wilt passen, lig je er uit. Het maakt niet uit hoeveel je kost, hoeveel je betaalt krijgt of wat je in het verleden gepresteerd hebt. Niemand is veilig." Guardiola wordt de opvolger van Manuel Pellegrini, die na drie seizoenen vertrekt.

"Hij komt niet naar Engeland om alleen de Premier League te winnen. Hij komt ook om te domineren. En dat is een angstaanjagend vooruitzicht voor alle rivalen van City. Toen hij aangesteld werd bij Barcelona dacht men dat het niet mogelijk was om nog beter te presteren. Maar hij kijkt naar hen op een ander niveau en speelt een ongelofelijke stijl van winnend voetbal."