Opvallende uitspraak Red Flame: Zeker van dat er homo's in het voetbal zitten

Opvallende uitspraak Red Flame: "Zeker van dat er homo's in het voetbal zitten"

07-02-2016 11:27

Het is al langer geweten dat Imke Courtois niet op haar mondje is gevallen. In talrijke voetbalprogramma's durft de Red Flame wel haar zegje te doen. Zondag had Courtois een opvallende uitspraak in huis. 

De speelster van Standard had het over de aanwezigheid van homo's in het voetbal. "Ik ben er zeker van dat er homo’s in het voetbal zitten. Maar ze durven er niet voor uitkomen. Dat is jammer, al kan ik het ook begrijpen. Je zou stevig in je schoenen moeten staan, hoor. Ik denk wel dat ik het zou doen. Je zal meer steun krijgen dan je misschien zou denken. Bij ons is dat geen taboe. Ik heb een vriend, anderen hebben een vriendin. Geen probleem", zegt Courtois in De Zondag.

Volgens Courtois is het beeld van het vrouwenvoetbal wel veranderd. "Voetbal werd gezien als mannensport en de meisjes die ervoor durfden kiezen, waren de mannelijke types. Ook ouders wilden niet dat hun dochters voetbalden. Ze vreesden dat ze lesbisch zouden worden. Gelukkig is die cirkel doorbroken. Natuurlijk zijn er nog mannelijke meisjes en lesbiennes die voetballen, maar dat is toch in elke sport zo? Als ik één cliché wil ontkrachten, dan is het dat wij manwijven zijn. Daar kom ik tegen op. Dat ze zeggen dat we allemaal lesbiennes zijn, so be it."