Sleutelwoord op de persbabbel van Sporting Charleroi: Mentaliteit

Sleutelwoord op de persbabbel van Sporting Charleroi: "Mentaliteit"

07-02-2016 10:14

Sporting Charleroi heeft zich zaterdag in een knotsgek slot van de wedstrijd dan toch tot winnaar gekroond. Zulte Waregem prikte in de negentigste minuut de gelijkmaker tegen de netten. Maar in de allerlaatste aanval van de partij bezorgde Dieumerci Ndongala zijn ploeg alsnog de zege: 2-3 werd het en Felice Mazzu was door het dolle heen. 

De trainer van Sporting Charleroi vierde de overwinning als een landstitel. "Vandaag maakten we veel technische fouten. Deze zege is het gevolg van onze inzet. Als het voetbal wat minder is, kunnen we buigen op onze fantastische mentaliteit. Het is de verdienste van het team dat ze op het einde nog op zoek gegaan zijn naar de overwinning", geeft Mazzu aan tegenover Sporza.

Door deze zege komt Sporting Charleroi een stapje dichter bij Play-Off 1. De Carolo's heisten zich naast Zulte Waregem en staan op één puntje van de vijfde plaats. "Die overwinning tegen KV Mechelen heeft ons een boost gegeven. Er zijn periodes waarin de mentaliteit al het andere overstijgt. Dit is een erg belangrijke zege, maar we moeten nog geen victorie kraaien. We hebben wel bewezen dat de kwaliteit en mentaliteit om het te halen er is", besluit een tevreden Mazzu.