Van Gaal ziet 'onzinverhalen': Te arrogant om aan mezelf te twijfelen

Van Gaal ziet 'onzinverhalen': "Te arrogant om aan mezelf te twijfelen"

07-02-2016 09:33

Louis van Gaal heeft geen goed woord over voor de manier waarop de Engelse media verhalen verzinnen over hem en Manchester United. De trainer van The Red Devils weigert te geloven dat José Mourinho al klaar staat om hem te vervangen.

Er zouden al gesprekken geweest zijn tussen de directie van United en de momenteel werkloze Mourinho. "Ik geloof niet dat er al een relatie is tussen Mourinho en Manchester United", aldus Van Gaal voorafgaand aan het treffen met Chelsea.

"De laatste maanden zijn zwaar geweest voor mijn familie en vrienden. Voor mij ook, maar ik kan er mee omgaan", vervolgt Van Gaal. "In Nederland weten ze dat ik te arrogant ben om aan mezelf te twijfelen, maar ik hoor ook wat voor een onzin er over mij verzonnen wordt."

Als voorbeeld neemt de oud-bondscoach het verhaal dat Van Gaal beveiling zou hebben ingehuurd voor zijn familie. "Ik bekritiseer de media voor het verzinnen van verhalen. Ik heb nooit, maar dan ook nooit, beveiliging ingehuurd. Ik loop over straat zonder beveiliging en de mensen die ik ontmoet, zijn heel positief."