Dury is niet tevreden: Schieten onszelf te vaak in de voet

Dury is niet tevreden: "Schieten onszelf te vaak in de voet"

07-02-2016 06:53

Zulte Waregem deed zaterdagavond een slechte zaak in de strijd om Play-Off 1. Essevee ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Charleroi en ziet de Zebra's naast zich komen in het klassement, op een gedeelde zesde plaats. Trainer Francky Dury was achteraf ontgoocheld door de manier waarop zijn ploeg verloor. "We moeten elke wedstrijd drie goals maken om punten te pakken."

Zulte Waregem kwam in het eigen Regenboogstadion twee keer op achterstand, maar toen Mame Thiam in de 90e minuut gelijk stelde, leek het alsnog met een punt te gaan lopen. Dat was buiten Dieumerci Ndongala gerekend, die in de blessuretijd de 2-3 op het bord zette. Francky Dury had het moeilijk met de tegengoals.

"We pakten te makkelijk doelpunten en in de tweede helft vonden we de ruimte niet meer", aldus trainer van Zulte Waregem voor de micro van Play Sports."Dat lukte wel in de eerste helft. Toen vond ik ons beter voetballen. Zij maakten gebruik van een counter om te scoren, maar wij reageerden goed en kregen enkele kansen."

Dury wond zich op over het tweede doelpunt van de bezoekers, van Cristian Benavente. Dat was bijna identiek aan het doelpunt dat hij tegen KV Mechelen maakte. "We hebben dat vooraf getoond aan de spelers. Hij vertrekt vanaf behoorlijke afstand en komt bijna niemand meer tegen. Dat is sneu, want we verdienden vandaag niet te verliezen. We schieten onszelf in de voet", besloot Dury.