Westerlo pakt een punt in Kortrijk en komt op gelijke hoogte met Moeskroen

06-02-2016 21:55

KV Kortrijk en Westerlo hebben de puntjes netjes verdeeld. Kortrijk kwam na rust op voorsprong via Elohim Rolland, maar Westerlo kon de scheve situatie nog rechtzetten via Frédéric Gounongbe. Dankzij het punt komt Westerlo op gelijke hoogte met Moeskroen-Péruwelz.

Beide teams begonnen slordig aan de wedstrijd en zo kwamen er kansjes langs beide kanten. Doelmannen Koen Van Langendonck en Darren Keet werden echter nog niet zwaar op de proef gesteld. Het was wachten tot na de rust voor wat spektakel in het Guldensporenstadion.

Tien minuten na de pauze kwam Kortrijk op voorsprong. Elohim Rolland trapte na een hoekschop de bal hard in doel. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Johan Walem. Maar de thuisploeg kon die voorsprong niet vasthouden. Eerst misten Mercier en Papazoglou nog de kansen op de 2-0, maar dan kreeg Kortrijk het deksel op de neus.

Frédéric Gounongbe kon na wat geharrewar de gelijkmaker op het bord zetten. Het bleef 1-1 en zo komt Westerlo na het gelijkspel op gelijke hoogte met Moeskroen-Péruwelz. De ploeg van Bob Peeters blijft wel laatste dankzij een slechter doelpuntensaldo.