Niels Coussement wint met Roeselare van Lommel: Moesten iets rechtzetten

Niels Coussement wint met Roeselare van Lommel: "Moesten iets rechtzetten"

06-02-2016 18:25

Vrijdag stond de eerste wedstrijd van de 24e speeldag in de Proximus League op het programma. Roeselare ontving Lommel United, de achtste in de stand. Roeselare zelf staat op de tweede plek, zeven punten achter het ongenaakbaar Antwerp.

Roeselare heeft vrijdag met 1-0 gewonnen van Lommel United. Niels Coussement, overgekomen van KV Oostende, viel in en reageert tevreden. "We moesten iets rechtzetten na vorige week, voor de supporters maar ook voor onszelf. Het is een erg belangrijk seizoen, en we hebben het tegen Lommel fantastisch aangepakt."

Een belangrijke driepunter, want Roeselare doet bovenaan helemaal mee in Tweede Klasse. "We bleven goed in blok maar het bleef nog lang spannend en dat is onze eigen schuld. We hadden de wedstrijd veel sneller kunnen doodmaken."

"Het grote verschil met voor de winterstop is dat we nu goed in blok spelen. Vorige week verloren met 0-3 van Virton, dat was een uitschuiver. Voor de rest loopt het heel goed voor ons."

"Lommel was een rechtstreekse concurrent, ik denk dat ze op twee punten stonden. Nu zetten we ze op een mooie achterstand en dat is alleen maar positief. Heel fijn resultaat, maar nu moeten we ons focussen op de derby van volgende week tegen Cercle."