Maes kiest voor vertrouwde centrale duo, nieuwkomer start op de bank

Maes kiest voor vertrouwde centrale duo, nieuwkomer start op de bank

06-02-2016 17:18

Moeskroen-Péruwelz en Racing Genk trappen om 18 uur de tweede wedstrijd van de 25e speeldag af. Bij de bezoekers kiest Peter Maes opnieuw voor zijn vaste centrale verdedigingsduo. Nieuwkomer Mbwana Aly Samatta zit voor het eerst in de wedstrijdselectie bij de Limburgers. 

Peter Maes kon in het bekerduel tegen Standard niet rekenen op Sébastien Dewaest en Christian Kabasele. Beide verdedigers waren geschorst en zo moest Maes schuiven met zijn pionnen. Kabasele en Dewaest nemen hun vertrouwde plekje centraal achterin weer in tegen Moeskroen.

Zo verhuist de jonge Dries Wouters ook weer naar de Genkse bank. Samatta kampt nog met een conditionele achterstand, maar mag van de Genk-coach toch genoegen nemen met een plekje op de bank. Mogelijk maakt Samatta dus zijn debuut na een lang aanslepende transfersoap. 

De opstelling van Racing Genk: Marco Bizot, Brian Hamalainen, Christian Kabasele, Sandy Walsh, Sébastien Dewaest, Bennard Kumordzi, Thomas Buffel, Wilfred Ndidi, Leon Bailey, Neeskens Kebano en Nikolaos Karelis. 

De opstelling van Moeskroen-Péruwelz was al eerder bekend.