Ferrara over STVV: Het doet pijn, maar we gaan ze niks cadeau doen

Ferrara over STVV: "Het doet pijn, maar we gaan ze niks cadeau doen"

06-02-2016 12:29

Yannick Ferrera ontvangt zondag met Standard Sint-Truiden. Het is al de derde keer dit seizoen dat de trainer tegen zijn ex-club speelt. Voor Ferrera blijft de confrontatie met de Kanaries iets vreemd, maar dit weekend winnen wil hij zeker doen. 

Toen Ferrera vertrok bij STVV stonden de Limburgers in de top van het klassement. Nu is dat anders. “Het doet pijn dat de resultaten daar nu minder zijn, maar we gaan ze geen punten cadeau doen", aldus Ferrera in Het Laatste Nieuws

Standard haalde deze winter ook Jean-Luc Dompé en Junior Edmilson naar Luik. "De match zal door verschillende redenen inderdaad gevoelig liggen. Er is de context van de wintermercato. Bovendien zullen zij revanche willen nemen voor het verlies in de beker en het is een streekderby. We mogen niet denken dat het vanzelf zal gaan."

Een nederlaag brengt STVV verder in de problemen. "En als ik zelf niet win, worden mijn zorgen groter. Dus daar denk ik vooral aan. We doen alles om te winnen. We zijn nog in de running om de twee laatste plaatsen in PO1. We spelen dan wel de bekerfinale, maar hebben nog geen Europees ticket op zak."

Na dit weekend hoopt Ferrera dat STVV zijn tweede adem vindt. "Ja, natuurlijk. Na de match van zondag moeten ze snel de broodnodige punten pakken. Ik hoop ook van harte dat ze dat zullen doen."