Van Gaal: Hij was eerder niet goed genoeg om daar te spelen. Dat is de reden

Van Gaal: "Hij was eerder niet goed genoeg om daar te spelen. Dat is de reden"

06-02-2016 11:39

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft Juan Mata op scherp gezet. De Spaanse international moet blijven presteren wil hij zijn plek als aanvallende middenvelder behouden, zo heeft de Nederlander hem laten weten.

Mata speelde in de laatste twee duels van Manchester United kort achter spits Wayne Rooney. In die rol droeg hij in belangrijke mate bij aan de zeges op Derby County (1-3) en Stoke City (3-0). Van Gaal is tevreden met de vorm van de spelmaker, maar waarschuwt hem niet te verslappen. "Ik heb Mata al eerder in deze rol laten spelen, misschien weet je dat nog", zei Van Gaal tegen FourFourTwo.

Toch speelde de 27-jarige Mata dit seizoen veelal vanaf de rechterflank en niet op zijn geliefde centrale positie. "Ik heb hem niet van die positie weggehaald, dat heeft hij zelf gedaan", aldus Van Gaal. "Hij was eerder niet goed genoeg om daar te spelen. Dat is de reden. Het ligt niet aan de coach, maar zoals hij nu speelt blijft hij de nummer tien."

Mata moet echter rekening houden met geduchte concurrentie, benadrukt de ex-bondscoach. "We zullen zien wie er zondag tegen Chelsea speelt. Misschien is Andreas Pereira wel beter. Maar dat bespreek ik met Mata."