Flinke sneer aan Club Brugge: Niet normaal hoe sommige mensen zich daar gedragen

Flinke sneer aan Club Brugge: "Niet normaal hoe sommige mensen zich daar gedragen"

06-02-2016 10:47

Voetbalminnend België kijkt reikhalzend uit naar de clash tussen Club Brugge en AA Gent. Na het onderlinge bekerduel van afgelopen woensdag kreeg de wedstrijd extra pigment. Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over de spelers van Club Brugge. Zijn uitspraak kan op bijval rekenen.

Vanhaezebrouck maakte zich druk over het gedrag van bepaalde Bruggelingen. Eddy Snelders begrijpt die reactie. "Die misgelopen finale zit nog in zijn kleren. Ik vind dat Vanhaezebrouck overdrijft als hij zegt dat de spelers en supporters mekkeren. Dat hoort nu eenmaal bij het spel. Maar hij heeft wél een punt als hij over de bank spreekt", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Volgens Snelders zit Club Brugge met een probleem. En daar moet Blauw-Zwart dringend iets aan doen. "Het is niet normaal hoe sommige mensen zich daar gedragen. Als je niet zou weten dat Michel Preud'homme de trainer is, zou je denken dat het iemand anders is. Daar moet Club Brugge iets aan doen."

Hugo Broos richt zich wel rechtstreeks tot Vanhaezebrouck. "Het is pure strategie om zondag een bepaalde sfeer te creëren. Hij is slim genoeg om de ref nu te laten nadenken: Ah zo, die mannen van Club Brugge komen constant mekkeren, ik zal hen gauw eens wegsturen. Hein doet dat wel vaker, voor de match de boel op scherp zetten. Eigenlijk moet hij daarboven staan."