KV Oostende had Westerlo nog dieper in de put willen duwen tijdens transfermercato

KV Oostende had Westerlo nog dieper in de put willen duwen tijdens transfermercato

06-02-2016 10:07

Het tij is helemaal gekeerd bij KV Oostende. De Kustploeg kroonde zich enkele maanden geleden nog tot herfstkampioen. Maar langzamerhand begon de ploeg van Yves Vanderhaeghe steekjes te laten vallen. Daarom werd er tijdens de wintermercato stevig geïnvesteerd.

Met Nicklas Pedersen haalde KV Oostende een spits in huis om u tegen te zeggen. Helaas voor de Deen was de competitie moordend bij AA Gent. De Buffalo’s wilden ook af van het zware contract. Geen gemakkelijke opgave dus voor KV Oostende om iemand van dat kaliber binnen te halen. "Dat laatste moet ik toch nuanceren. Pedersen zal niet moeten inleveren als hij speelt en punten pakt. Als hij niet wedstrijdfit is, zal zijn loon drastisch verminderen", geeft Luc Devroe aan in Het Laatste Nieuws.

De manager van KV Oostende geeft wel toe dat Pedersen niet de eerste optie was. Devroe wou eigenlijk gaan shoppen bij Westerlo. "Je kan een buitenlander halen, maar eer die zich heeft aangepast... Zo stond Frédéric Gounongbe op ons lijstje, maar Westerlo wilde hem niet laten gaan. Pedersen is een ander type dan Akpala en Cyriac en na het vertrek van Ruytinx, Cornet en Coulibaly hadden we nog een centrumspits nodig."