Doelpuntenmachine uit Premier League wijst 409.000 euro per week af

Doelpuntenmachine uit Premier League wijst 409.000 euro per week af

06-02-2016 09:15

In China kan momenteel alles. De topclubs hebben het sein van de regering gekregen dat zij flink de buidel moeten opentrekken voor topspelers. Daar geven zij dan ook gehoor aan. Onder meer Ramires en Jackson Martinez gingen al naar China, terwijl Odion Ighalo van Watford ook een deal kon maken.

De uitblinker van Watford, die dit seizoen bijzonder veel scoort in de Premier League, kon liefst 409.000 euro per week verdienen. Dat komt neer op ongeveer 1,8 miljoen euro per maand en 21,2 miljoen euro per jaar. Hebei China Fortune was serieus. "Het kwam heel dichtbij", vertelde Ighalo, die dit seizoen vijftien keer scoorde voor Watford in 25 duels, in The Daily Mail.

"Ze wilden ongeveer dertien miljoen euro voor me betalen en boden me 260.000 euro per week. Ik kon drie dagen lang niet slapen. Zoveel geld afwijzen is niet gemakkelijk. Sommige ploeggenoten vertelden me dat ik deze kans niet mocht laten lopen. Maar ik hap niet zomaar toe. Ik ben gaan bidden en God vertelde me dat dit niks voor mij was, ook al stond er zoveel geld tegenover", aldus Ighalo.

"Toen ik het aanbod afwees, boden ze doodleuk 409.000 euro per week. Ik heb hen gezegd dat het me niet om het geld te doen was. Mijn droom is altijd geweest om in de Premier League te spelen. Dat blijf ik dus doen voor de komende vier, vijf of zes jaar. Met dat geld kan je weliswaar onafhankelijk worden, maar ik verkoop mijn droom niet", besluit de topschutter van Watford. De club wist overigens wel Gervinho en Stephane M’Bia naar China te halen.