Geen carnaval in Aalst: Scheids moet wedstrijd staken na racistische gezangen

06-02-2016 08:08

De supporters van Eendracht Aalst hebben zich deze week van hun slechtste kant laten zien. De wedstrijd in derde klasse A tussen Eendracht Aalst en Bornem werd vrijdagavond acht minuten voor tijd wegens racistische spreekkoren stilgelegd.

Aalst was voor rust zonder al te veel problemen met 2-0 aan het leiden tegen Bornem. Kort na rust wisten de bezoekers de situatie echter helemaal om te keren. Het werd 2-3. Toen de scheidsrechter een strafschop gaf aan Bornem en een speler van Aalst met rood uitsloot, was het hek helemaal van de dam. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De scheidsrechter met een donkere huidskleur was het mikpunt van racistische gezangen bij de supporters. De wedstrijd werd dan ook een kwartier stilgelegd. Toen ook na die pauze de supporters bleven zingen, besliste de scheidsrechters om de wedstrijd definitief te staken. Bornem was toen met 2-4 aan het winnen.

Aalst is vijfde in derde klasse A, op drie punten van leider Dender, en had met een zege voorlopig mee aan de leiding kunnen komen. Bornem staat op de dertiende plaats in het klassement.