Vanden Borre diep teleurgesteld in de manier waarop Anderlecht hem behandelt

Vanden Borre diep teleurgesteld in de manier waarop Anderlecht hem behandelt

06-02-2016 07:04

Van een terugkeer naar de A-kern van Anderlecht is er bij Anthony Vanden Borre momenteel nog geen sprake. Paars-wit wil de speler zich eerst zien bewijzen bij het B-elftal, maar de rechtsachter heeft daar geen zin meer in. Het is een kans krijgen in de A-kern of vertrekken.

"Anthony blijft voorlopig werken met zijn ‘personal coach’. Wij zijn diep ontgoocheld in de club", zegt makelaar Fouad Ben Kouider in Het Laatste Nieuws. "Mijn speler wordt helemaal in de steek gelaten", aldus de manager.

"Ik had een afspraak met Herman Van Holsbeeck dat Anthony ten laatste tegen de start van de play-offs weer in de A-kern gereïntegreerd zou worden, maar daar blijft nu plots niets van over. Zo werkt het niet. Voorzitter Roger Vanden Stock noemde Anthony ‘een zoon van de club’, maar ik zou wel eens willen weten wie zijn eigen zoon zo behandelt... "

De supporters
Vanden Borre en zijn entourage voelen zich wel gesterkt door de paars-witte fans, die de naam van de rechtsachter meermaals scandeerden. "De supporters staan achter ons, dus we blijven zoeken naar een oplossing. De bal ligt wel in het kamp van Anderlecht, want Anthony heeft nog 2,5 jaar contract."

Bij Anderlecht hopen ze Vanden Borre te verkopen aan een Russische club, waar de transfermarkt tot eind februari open is. "Maar dat is geen optie voor ons. Anthony wil enkel naar een club die hem mogelijkheden kan bieden op een EK-deelname in juni, en die liggen niet in Rusland. Eén ding wil ik nog duidelijk stellen: in deze situatie zijn wat mij betreft geen winnaars."