Suarez krijgt opdracht: Vijftig is misschien een haalbaar aantal dit seizoen

Suarez krijgt opdracht: "Vijftig is misschien een haalbaar aantal dit seizoen"

05-02-2016 22:07

Liverpool-icoon Jamie Carragher heeft voormalig ploeggenoot Luis Suarez een aardige uitdaging voorgeschoteld. Volgens de oud-verdediger zou Suarez dit seizoen zo'n vijftig doelpunten moeten kunnen maken. Na 33 officiële duels staat de teller op 35 goals.

"Suarez was altijd al een fantastische speler, maar bij FC Barcelona is zijn niveau nog verder omhoog gegaan", zegt Carragher op de website van de Catalaanse club. Carragher en Suarez speelden drie jaar samen op Anfield. "We wisten bij Liverpool dat hij goed was, maar hij moest dat ook nog in de Champions League laten zien. Hij is nu één van de beste spelers ter wereld."

"Je begint je af te vragen op hoeveel doelpunten hij gaat eindigen", vervolgt de Engelsman, die medio 2013 afzwaaide. "Vijftig is misschien wel een haalbaar aantal dit seizoen." Hij zag de aanval van FC Barcelona tijdens het bekerduel met Valencia (7-0) met eigen ogen aan het werk.

"Barça heeft drie sterspelers voorin die niet zelfzuchtig zijn. Ze proberen elkaar steeds te voorzien van assists", doelt Carragher op de samenwerking van Suarez met Lionel Messi en Neymar.