Vandalisme na zege van Club tegen Gent: Ruit supporterscafé ingegooid

Vandalisme na zege van Club tegen Gent: Ruit supporterscafé ingegooid

05-02-2016 21:55

Club Brugge plaatste zich woensdag ten koste van AA Gent voor de finale van de Croky Cup. Na de match werd er in een supporterscafé van Club Brugge een ruit ingegooid. Uitbater van café De Walput Kurt De Mol wil de Gent-fans alvast niet viseren. 

Er waren al snel mensen die met een beschuldigende vinger naar Gent-fans wezen. Gent was namelijk uitgeschakeld en mogelijk was de frustratie bij enkele fans groot. "Maar ik wil geen Gent-supporters beschuldigen. Al moet ik wel bekennen dat de timing erg ongelukkig is. Het was ook de eerste conclusie van de politie aangezien er niets werd gestolen", zegt de uitbater in Het Laatste Nieuws.

"Sinds één jaar is het hier een supporterscafé, maar we hebben nog nooit problemen gehad. Tijdens een wedstrijd Gent-Club Brugge zit het hier vol met fans van beide ploegen en nooit is er geweld. MIjn vader helpt hier mee in de zaak en hij is ook voor Gent", vervolgt De Mol. Zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. "Als er dan opnieuw iets gebeurt, is het een andere zaak. Maar als ik geen bewijzen heb, zal ik niemand beschuldigen."