Wilmots tempert ambities EK: Dat is de enige manier om resultaat te boeken

Wilmots tempert ambities EK: "Dat is de enige manier om resultaat te boeken"

05-02-2016 21:03

De Rode Duivels gaan dit jaar als één van de favorieten naar het EK in Frankrijk. Marc Wilmots wil niet dat zijn spelers gaan zweven, maar ze moeten wel met vertrouwen spelen. "Je zal me wel niet horen zeggen dat we het EK gaan winnen", klinkt het bij Wilmots. 

"Er zijn vijf of zes teams die voor de eindzege gaan. Uiteraard zijn Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk daarbij. Maar ook wij horen daarbij. Ons doel is om zo ver mogelijk te geraken. Maar het zal afhangen van de kleine details", bekent Wilmots bij Sporza. Er is volgens de bondscoach een groot verschil met het WK van 2014.

"Het team heeft veel meer ervaring in vergelijking met het WK in Brazilië. Dat is een voordeel. De spelers kunnen nu beter met stress omgaan en zijn geëvolueerd. Een goed voorbeeld daarvan is Kevin De Bruyne. Door bij Manchester City te spelen doet hij enorm veel vertrouwen op", vervolgt Wilmots.

"Zelfzeker zijn is goed, maar we mogen niet arrogant worden", blijft Wilmots nuchter. "Mij zal je niet horen zeggen dat we het EK gaan winnen. We moeten met de voetjes op de grond blijven. Het belangrijkste is dat de spelers alles willen geven voor hun land. Dat is de enige manier om resultaten te boeken. Als de groep die spirit niet heeft, dan kunnen we beter niet naar Frankrijk trekken", besluit de bondscoach.