Alves niet in paniek na weigering Ronaldo: Mijn uitspraken zijn gemanipuleerd

Alves niet in paniek na weigering Ronaldo: "Mijn uitspraken zijn gemanipuleerd"

05-02-2016 20:38

Dani Alves zit niet verlegen om een gepeperde uitspraak. Momenteel is de rechtsback van FC Barcelona in een vete verwikkeld met Cristiano Ronaldo. Volgens Alves komt dat evenwel door het feit dat hij verkeerd is begrepen.

Na het Ballon d'Or-gala in Zürich vorige maand weigerde Ronaldo de hand van Alves. Reden was een uitspraak van de Braziliaan, die zou hebben gezegd dat de sterspeler van Real Madrid iets te veel op de voorgrond staat. "Ik ben niet boos op Ronaldo, mijn uitspraken zijn gemanipuleerd", reageert Alves nu tegenover Onda Cero. "Die uitspraken waren niet specifiek aan hem gericht."

"Ik wilde alleen aangeven dat hij een publieke persoonlijkheid is. Ik zou hetzelfde kunnen zeggen over Neymar", aldus Alves, die naar eigen zeggen geen minuut minder heeft geslapen door de vete. "Ik wilde hem uit beleefdheid gedag zeggen, maar hij was boos. Maar het is geen probleem. Ik slaap nog steeds als een baby, het doet me niets."

Ronaldo reageerde een week na het gala al op het incident. De Portugees begreep naar eigen zeggen wel waarom Alves het steeds over hem heeft. "Wie er ook over Cris praat, die staat de volgende dag op de voorpagina."