Van Gaal gelooft weer in titelkansen: Als we winnen, begint het seizoen opnieuw

Van Gaal gelooft weer in titelkansen: "Als we winnen, begint het seizoen opnieuw"

05-02-2016 20:55

Na de uitstekende vertoning tegen Stoke City (3-0) dinsdag is het vertrouwen groot bij Manchester United. Volgens manager Louis van Gaal doet zijn ploeg weer helemaal mee in de titelstrijd als er zondag wordt gewonnen van Chelsea.

"Als we winnen van Chelsea, wat niet makkelijk wordt, begint ons seizoen opnieuw. Dan kunnen we weer echt mee gaan strijden", vertelde Van Gaal vrijdag op een persconferentie. Momenteel heeft Manchester United als nummer vijf van de Premier League een achterstand van tien punten op koploper Leicester City, dat zaterdag op bezoek gaat bij naaste belager Manchester City.

"Michael Carrick zei hetzelfde tegen me: Ons seizoen is nog niet voorbij. Dat gevoel deel ik heel sterk", aldus Van Gaal. "Voor de wedstrijd tegen Stoke wonnen we al met goed voetbal van Derby County (1-3, FA Cup, red.). Zoiets zorgt voor vertrouwen en geeft de spelers een goed gevoel. Dat merk je aan alles. We sprankelden echt tegen Stoke, terwijl dat een ploeg was die goed in vorm was."

Van Gaal ziet bovendien de ziekenboeg langzaam leegstromen. "Er is licht aan het einde van de tunnel. Steeds meer spelers komen terug. Dat betekent dat ik verder kan gaan op de weg die we begin dit seizoen zijn ingeslagen." Verdediger Phil Jones kan zijn rentree maken tegen Chelsea. Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo, Antonio Valencia en Luke Shaw zijn nog niet inzetbaar.