Soms vallen er spelers uit de boot, maar ze kenden mijn filosofie

"Soms vallen er spelers uit de boot, maar ze kenden mijn filosofie"

05-02-2016 18:13

Na de kwalificatie voor de finale van de Beker van België is het vertrouwen gegroeid in het Jan Breydelstadion. Dat Club Brugge uitgerekend AA Gent uit het tornooi geknikkerd heeft, zorgde voor een explosie van vreugde bij de Bruggelingen. Michel Preud'homme hoopt dat afgelopen woensdag een kantelmoment was. 

"De spelers hebben een feestje gebouwd. Er was euforie, maar dat had niets met de tegenstander te maken. Toen we vorig jaar wonnen tegen KV Mechelen was die er ook", geeft Michel Preud'homme, coach van Club Brugge, aan tegenover Sporza. Op de persconferentie kreeg hij al snel vragen over zijn rotatiesysteem. "Ik verwacht tactisch geen andere aanpak bij Gent. Of ik dan met dezelfde elf zal spelen? Nee, ik verander altijd."

Ik moet zorgen dat alle spelers nog fris zijn tijdens de Play-Offs. Soms vallen er spelers uit de boot, maar ze kenden mijn filosofie voor het seizoen. We willen allemaal samen kampioen worden", gaat Preud'homme verder. "Ik weet niet of de bekerwedstrijd echt voor een klik heeft gezorgd. Oké, in de beker hebben we Gent nu al eens geklopt, maar dit is een andere competitie. De wedstrijd van zondag is ook niet beslissend, maar alle punten zijn nu wel belangrijk. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd: Gent, Anderlecht, Oostende, Standard en wij."