Wim De Coninck of Aad de Mos en hun voorspellingen: wat klopt daar achteraf van

"Wim De Coninck of Aad de Mos en hun voorspellingen: wat klopt daar achteraf van"

05-02-2016 17:53

Nicolas Lombaerts staat op een kruispunt in zijn carrière. Hoewel hij nog enkele jaren te gaan heeft, denkt de verdediger van Zenit Sint-Petersburg over de toekomst. Eén ding staat vast: een microfoon zal hij nooit in de hand nemen. 

Lombaerts heeft ondertussen dertig kalenderjaren zien passeren. Hoewel hij nog best enkele jaartjes aan de top kan blijven voetballen, moet hij toch beginnen nadenken over de volgende fase van zijn carrière. "Trainer worden zeker niet. Ik zie mezelf niet in het voetbal blijven. Een bedrijfje starten, iets waar ik echt in geloof. Voorzichtig ondernemerschap", geeft Lombaerts aan in Fan!.

Maar analist worden, ziet de nuchtere Lombaerts niet zitten. "Commentaar geven op een ander, eigenlijk is dat betaalde cafépraat. Wat een supporter op café doet, zeggen analisten op tv. Een trainer wordt beoordeeld op zijn resultaten. Maar Wim De Coninck of Aad de Mos en hun voorspellingen: wat klopt daar achteraf van? Neen, ik heb geen franke teut en zou het lastig vinden om anderen te beoordelen. En ik ben ook geen voetbalfreak."