Niet meer de Golden Boy bij Chelsea Ik maak me dus geen zorgen

Niet meer de Golden Boy bij Chelsea "Ik maak me dus geen zorgen"

05-02-2016 17:37

Vorig seizoen nog verkozen tot beste speler van de Premier League, dit seizoen al meerdere keren uitgescholden door zijn eigen fans: Eden Hazard beleefde niet meteen de vrolijkste maanden van zijn carrière. Toch blijft Marc Wilmots nog geloven in zijn vice-kapitein. 

Hazard sukkelde de afgelopen maanden met blessures. Bovendien plaatste Jose Mourinho hem regelmatig op de bank. Bij de Rode Duivels ging het dan weer een beetje beter. Het lijkt wel de omgekeerde wereld. "Eden Hazard beleeft een moeilijk seizoen bij Chelsea, dat is waar. Maar zijn matchen bij de Rode Duivels waren dit seizoen beter dan vroeger. Ik maak me dus geen zorgen. Voor mij zijn die twee zaken niet gerelateerd", geeft Wilmots aan in Sporza

Maar heel Chelsea ging de afgelopen maanden de dieperik in. De volledige schuld in Eden's schoenen steken, vindt de bondscoach niet gepast. "Een speler is altijd afhankelijk van de ploeg. Als de ploeg niet draait, dan is het voor een individuele speler ook moeilijk. Het belangrijkste is dat de spelers fysiek op en top in orde zijn. Als de kwaliteit er is, dan komt die er in een andere context wel uit."