Belangrijk weekend in de Primera Division voor jonge Belg: Erg onder de indruk

Belangrijk weekend in de Primera Division voor jonge Belg: "Erg onder de indruk"

05-02-2016 17:16

De Primera Division heeft er sinds enkele dagen een nieuwe Belg bijlopen. Real Betis slaagde er in om Charly Musonda los te weken bij Chelsea. De jonge middenvelder mag zich dit weekend mogelijk al meteen aan een basisplaats verwachten. 

Achter Joaquin staan veel vraagtekens. De Spaanse middenvelder verliet vrijdag geblesseerd de training. En dus kan het best wel zijn dat Musonda al zijn vuurdoop krijgt in de Spaanse competitie. "Hij is nu één van de spelers van mijn team. Hij heeft zich erg goed aangepast. Musonda is klaar om in de basis te starten. Maar we hebben genoeg mogelijkheden op de positie waar hij normaal speelt", geeft Juan Merino, coach van Real Betis, aan in Marca.

Musonda heeft tijdens zijn eerste dagen op Spaans grondgebied indruk gemaakt. "Hij heeft een hele week goed getraind en de integratie in de groep is vlekkeloos verlopen. De eerste indrukken van Musonda zijn erg goed, hij vult bepaalde leegtes in de ploeg. Ik zie dat hij er zin in heeft, maar Musonda is ook erg onder de indruk", besluit een tevreden Merino.