Peeters krijgt na twee jaar eindelijk zijn zin met komst van Anderlecht-huurling

Peeters krijgt na twee jaar eindelijk zijn zin met komst van Anderlecht-huurling

05-02-2016 16:15

Westerlo heeft er met de komst van Hervé Matthys een extra defensieve versterking bij. De 20-jarige huurling van RSC Anderlecht moet de Kemphanen in Eerste Klasse houden. Bij Westerlo hoopt hij aan de broodnodige speelminuten te geraken.

Matthys kwam er op aanspraak van Bob Peeters. Die probeerde hem als coach van Waasland-Beveren al te halen, maar slaagde niet in zijn opzet. Bij Westerlo lukt het nu wel. "Twee seizoenen geleden was ik nog niet klaar voor een uitleenbeurt, nu duidelijk wel", zegt Matthys in Het Laatste Nieuws.

Matthys trainde bij Anderlecht sinds vorig seizoen voortdurend mee met de A-kern, maar speelminuten kreeg hij niet. "Slechts één keer mocht ik invallen, tijdens een bekerwedstrijd tegen RC Mechelen. Ach, als je voor een topclub speelt, weet je als jonge gast dat je niet snel in actie komt."

"Enerzijds is dat logisch, anderzijds was het ook vaak frustrerend. Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik aan spelen moet toekomen en daarom komt deze uitleenbeurt aan Westerlo op het ideale moment."

Speelminuten
Een garantie op speelminuten heeft nog niet. Afgelopen weekend tegen Zulte Waregem bleef hij nog negentig minuten op de bank. Tegen KV Kortrijk maakt Matthys misschien zijn debuut. "Ik wil zo snel mogelijk mijn steentje bijdragen aan de redding van Westerlo. Als de club play-off II haalt, heb ik meteen nog zes matchen extra om me te tonen en ervaring op te doen."