Vanhaezebrouck schiet met scherp: 'De scheids heeft ons te weinig beschermd'

Vanhaezebrouck schiet met scherp: 'De scheids heeft ons te weinig beschermd'

05-02-2016 14:51
1

Hein Vanhaezebrouck heeft de nederlaag tegen Club Brugge maar moeilijk kunnen slikken. De coach van AA Gent hekelde het viriele spel van de Bruggelingen. Hij hoopt dat Blauw-Zwart zondag zwaar aangepakt wordt en zet meteen druk op de scheidsrechter.

"De scheidsrechter heeft afgelopen woensdag de voetballende ploeg onvoldoende beschermd. Verbist floot te weinig overtredingen van de thuisploeg en trok te weinig gele kaarten", zegt de coach van Gent aan Het Nieuwsblad.

"Op een bepaald moment werd Brecht Dejaegere zuiver op de achillespees getrapt. Iedereen in het stadion kon zien dat dat een gele kaart was, maar als je dan als ref niet ingrijpt dan weet je dat spelers van Club Brugge beseffen dat ze mogen doorgaan met hun aanpak."

"Ik had trouwens op voorhand voorspeld dat het eerste foutje van een speler van ons meteen een gele kaart zou opleveren. En zo geschiedde. Wij staan met onze ploeg voor positief voetbal, maar werden benadeeld ten opzichte van de ploeg die vooral afbrak."

De scheids beïnvloeden
Vanhaezebrouck was ook niet te spreken over het gedrag van de Bruggelingen. "Bij elke vermeende fout van ons stormde de hele ploeg van Club, de kapitein voorop, naar de ref. Zelfs de kine van Club Brugge stond geregeld op het veld. Bij bepaalde ploegen is dat er blijkbaar ingeslepen. Wij zijn zo niet. En we zullen dat ook niet veranderen."