Opvallend: Afrikaanse voetballer spaart voor testperiode bij... Cercle Brugge

Opvallend: Afrikaanse voetballer spaart voor testperiode bij... Cercle Brugge

05-02-2016 14:16

Cercle Brugge heeft er een opvallende tester bij. De Namibiër Erich Taleni Nelenge probeert zich momenteel te bewijzen aan de staf van Cercle. De voetbalgekke Afrikaan heeft een jaar lang gespaard om zelf naar België af te kunnen reizen. Hij hoopt een contract te kunnen versieren bij de Vereniging.

"Zie je die wimpel? Die is nog van een UEFA-Cupwedstrijd van Cercle Brugge. Ik hoop dat ik op een dag ook Europees kan ­spelen met Cercle", droomt de Namibiër in Het Laatste Nieuws. De voetballer traint momenteel mee met de beloften van Cercle Brugge. Hij hoopt zo een profcontract te kunnen versieren.

"Dinsdag om 8 uur stond hij hier plots op het secretariaat. Hij wilde een uur later meetrainen met de eerste ploeg", zegt voorzitter Frans Schotte. "Je kan dat gek noemen, ik vind het vooral heel ambitieus. We hebben hem ­ ’s avonds een eerste keer laten meetrainen met de B-kern."

De 25-jarige voetballer, die actief was in de Namibische Eerste Klasse, heeft grote dromen. "Ik wil hier spelen en Cercle weer naar Eerste Klasse brengen. Wie weet is dit het begin van een grote ­carrière en beland ik ooit bij Real Madrid, mijn favoriete ploeg."