'Real Madrid pikt oude bekende op voor 32 miljoen euro'

'Real Madrid pikt oude bekende op voor 32 miljoen euro'

05-02-2016 13:06

Real Madrid overweegt serieus om Alvaro Morata terug te halen naar het Estadio Santiago Bernabeu. De Spaanse spits werd anderhalf jaar geleden verkocht aan Juventus, dat hem mogelijk snel kwijtraakt.

Hoewel Morata in de laatste weken van 2015 en eerste weken van 2016 met een vormcrisis kampte, is hij een hit in de Serie A. Real Madrid heeft inmiddels spijt gekregen van de deal met Juventus en overweegt om de afgesproken terugkoopclausule te lichten, meldt Marca. De Spaanse grootmacht moet dan met 32 miljoen euro over de brug komen.

De manier waarop Morata een klein jaar geleden zijn oude club de das omdeed, ligt nog vers in het geheugen van de Madrilenen. In de halve finale tussen Juventus en Real was de 23-jarige international twee keer trefzeker, hét bewijs dat hij klaar zou zijn voor een terugkeer in de Spaanse top.

Juventus zal balen van de Madrileense plannen, omdat Morata in de zomer veel meer dan 32 miljoen euro had kunnen opleveren. De spits heeft een prijskaartje van vijftig miljoen euro. Het feit dat Juventus met Paulo Dybala en Mario Mandzukic al twee goede spitsen heeft, verzacht de pijn in Turijn.