Supporters van Arsenal in opstand tegen peperdure tickets

Supporters van Arsenal in opstand tegen peperdure tickets

05-02-2016 13:05

Arsenal heeft zich de woede van de eigen achterban op de hals gehaald. De supporters van de Londense club zijn tegen de indirect verhoogde ticketprijzen om het Emirates Stadium in te mogen.

Arsenal staat al jaren bekend om de hoge ticketprijzen, ondanks het feit dat de club veel geld op de bank heeft staan. De Londenaren kwamen deze week met het bericht dat de seizoenkaarten volgend seizoen duurder zijn voor fans die over twee weken naar de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona gaan.

De supporters moeten een soort belasting van veertig euro betalen over hun seizoenkaart voor volgend seizoen en als Arsenal weten door te stoten tot de kwartfinale van de Champions League, komt daar naar verwachting nog eens een extra bedrag bij. De werkwijze de clubleiding leidt tot onbegrip en woede bij de aanhang.

Het heeft allemaal te maken met het zogenoemde 'Gold Membership' van Arsenal, wat inhoudt dat fans zeven 'credits' hebben om een bekerwedstrijd bij te wonen. Door de prestaties in de FA Cup en League Cup zijn die mogelijkheden nu al voorbij voor mensen die alle wedstrijden hebben bijgewoond. Willen ze wél naar het Emirates, dan betalen ze een tax op hun volgende seizoenkaart.