OFFICIEEL: Genk leent overbodige middenvelder uit aan tweedeklasser

OFFICIEEL: Genk leent overbodige middenvelder uit aan tweedeklasser

28-01-2016 12:37

Racing Genk zet al een aantal jaren sterk in op de jeugd, maar natuurlijk kunnen niet alle jeugdspelers doorbreken. Middenvelder Alessio Carlone zit een beetje op een zijspoor bij Genk, maar heeft een oplossing gevonden in Nederland.

Carlone is een twintigjarige middenvelder die ook in de spits kan spelen. Volgens de website van FC Den Bosch maakt de jonge Belg de overstap naar FC Den Bosch. Het gaat niet om een definitieve transfer, maar om een uitleenbeurt. Voorlopig wordt hij verhuurd tot het einde van dit seizoen, maar er is een optie om hem nog een extra jaar te huren. Bij FC Den Bosch komt hij met Bart Biemans, Jonas Heymans en Bruno Appels in ieder geval nog aardig wat Belgen tegen.

Bij Racing Genk heeft Carlone een contract tot de zomer van 2017, maar wel met een optie voor nog twee bijkomende seizoenen. Het feit dat hij nu mogelijk voor liefst anderhalf jaar wordt uitgeleend is natuurlijk geen goed voorteken. Carlone heeft bovendien nog nooit één minuut mogen spelen voor de A-ploeg van Racing Genk.

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015 - 2016