Onwaarschijnlijk einde in KV Kortrijk - KV Oostende, twee goals in slotfase

22-01-2016 22:12

Na een 0 op 15 heeft KV Kortrijk nog eens kunnen winnen. Het deed dat na een dolle slotfase tegen KV Oostende. In de 90ste minuut maakte Fernando Canesin nog de 1-1, maar twintig seconden voor tijd scoorde de Kerels alsnog het winnende doelpunt.

Voor de wedstrijd was er veel te doen rond de beide coaches. Bij KV Kortrijk stond Johan Walem onder druk. De ex-Rode Duivel had enkele uitspraken gedaan over zijn mogelijk ontslag. Iets wat voorzitter Joseph Allijns maar matig kon appreciëren. Aan de andere kant was het uitkijken naar de ontvangst van Yves Vanderhaeghe. Hij liet vorig jaar KV Kortrijk in de steek, nadat hij eerder zijn woord had gegeven aan de club.

In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk baas. KV Oostende kwam amper in het stuk voor. De bezoekers hadden geluk dat de ruststand slechts 1-0 was. Het doelpunt kwam op naam van nieuwkomer Xavier Mercier. Na de rust kwamen de bezoekers er eindelijk wat meer uit. Toch leek de nederlaag onafwendbaar. Maar in het voetbal is niets onmogelijk. In de 89ste minuut trof Fernando Canesin raak, 1-1.

Door de gelijkmaker dacht iedereen dat KV Kortrijk een zoveelste opdoffer van het seizoen moest gaan verwerken. Gelukkig kreeg het toen de hulp van Sébastien Siani. De kapitein van KV Oostende trapte over de bal. Mercier profiteerde en legde perfect klaar voor Elohim Rolland, die de thuisploeg in de blessuretijd alsnog de 3 punten bezorgde.

Door de overwinning stijgt KV Kortrijk (voorlopig) naar plaats 9 met 23 punten. KV Oostende blijft 4de met 39 punten.