Ex-speler wil terug naar Anderlecht: Ze missen iemand zoals ik

Ex-speler wil terug naar Anderlecht: "Ze missen iemand zoals ik"

15-01-2016 11:42

Anderlecht is bezig aan een vrij wisselvallig seizoen, en dat ziet ook ex-speler Alin Stoica met lede ogen aan. De Roemeen volgt Anderlecht nog op de voet, en weet wat het mist: iemand zoals hij.

Stoica ziet dat Anderlecht momenteel nog niet op kruissnelheid is. "Anderlecht heeft nood aan ervaring, en aan grote spelers. Ze missen een speler zoals ik, die iets speciaals brengt. Als ik vandaag aan de medische testen zou meedoen bij Anderlecht, ik zou slagen. Ik zou mijn plaats nog hebben bij Anderlecht. Grote ploegen moeten grote spelers hebben. Anderlecht heeft heel goede jeugd, maar niet meer de standing van vroeger. Als ik een match bekijk, dan wil ik spektakel. Geen match waarbij je in slaap valt. Bij Anderlecht brengt niemand nog spektakel", laat hij optekenen in Sudpresse.

Stoica kijkt dan uiteraard vooral naar het bestuur. "Anderlecht heeft niet meer de kwaliteit van vroeger. Toen ik er begon stond ik daar met Danny Boffin, Enzo Scifo, Bruno Versavel en Lorenzo Staelens. Het voetbal is nu meer gebaseerd op business, niet meer op de kwaliteit van spelers. Dat maakt veel verschil."

Stoica is nu 36 jaar oud, zijn laatste club was Standaard Wetteren. Toch lijkt de Roemeen nog te dromen van een terugkeer. "Ik kan een eersteklasser nog iets bijbrengen. Als ik kijk naar Timmy Simons, dan weet ik dat ik het nog kan. Ik kan nog op het terrein staan tot mijn lichaam zegt dat het genoeg is."