Wuytens (links) met Steven Berghuis

Belgische verdediger krijgt verschrikkelijk nieuws van zijn Nederlandse club

Belgische verdediger krijgt verschrikkelijk nieuws van zijn Nederlandse club

27-12-2015 14:29

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, heeft bevestigd dat Jan Wuytens (30) geen toekomst meer heeft in Alkmaar. De Belgische verdediger mag per direct vertrekken bij de Nederlandse club.

Onlangs meldden diverse media al dat de oud-speler van PSV, Heracles Almelo en FC Utrecht niet meer hoeft te rekenen op speeltijd in het AFAS Stadion. Huiberts, eerder dit jaar aangesteld als opvolger van Earnest Stewart, beaamt dat in magazine AZ Spreekt. "Ik heb bij Jan Wuytens aangegeven dat hij in 2016 geen deel meer uitmaakt van de A-selectie. Hij mag uitkijken naar een andere club."

AZ heeft die beslissing genomen nadat Ron Vlaar werd teruggehaald. De Nederlandse verdediger was transfervrij en zat maanden zonder club. Afgelopen maand tekende hij een contract bij AZ, waardoor de Nederlandse club ruim in de verdedigers zit. Wuytens speelde in zijn carrière enkel in de Eredivisie. Hij kwam onder meer uit voor PSV, FC Utrecht en Heracles Almelo. Hij speelde in totaal 229 competitiewedstrijden en zestien Europese wedstrijden.

-