Bestuur heeft geen genade: OHL zet speler aan de deur

Bestuur heeft geen genade: OHL zet speler aan de deur

23-12-2015 12:34

Tijdens de winter kunnen aardig wat overbodige spelers een nieuwe club zoeken, maar Oud-Heverlee Leuven wacht daar niet op. De Leuvenaars hebben geen plannen meer met Kevin Tapoko, en hij moet dan ook meteen weg.

Volgens de website van OHL is het contract met Tapoko in onderling overleg ontbonden. Het jeugdproduct van Lyon werd vorig seizoen nog weggehaald bij Dessel Sport, maar kon nooit potten breken. "Dit seizoen had hij het zowel onder Mathijssen als onder Ferrera moeilijk om zich in de wedstrijdkern te knokken. De paar keer dat Tapoko aan de aftrap stond of mocht invallen, overtuigde hij niet. Daarom vonden club en speler het beter om het nog lopende contract in onderling overleg te ontbinden", klinkt het officieel.

Dat het verhaal van Tapoko bij Leuven ten einde liep was eigenlijk al een tijdje duidelijk, maar zijn enorme misser op het veld van Sporting Charleroi was misschien wel de druppel. Tapoko kon van dichtbij binnentikken, maar besloot naast. Heel de ploeg greep zich naar de haren, maar de Fransman wandelde rustig terug: het was toen al duidelijk dat hij het einde zag naderen.