Overmeire reageert furieus op schorsing: Waar zijn ze mee bezig?

Overmeire reageert furieus op schorsing: "Waar zijn ze mee bezig?"

23-12-2015 09:38

Lokeren moet het woensdagavond tegen RSC Anderlecht zonder de geblesseerden Koen Persoons en Evariste Ngolok doen. Naast het tweetal staat ook Killian Overmeire aan de kant. Hij zit een schorsingsdag uit die hij kreeg op aangeven van de reviewcommissie.

De middenvelder kreeg een schorsing voor een tackle aan het adres van Stijn De Smet twee speeldagen geleden. Overmeire kan die beslissing maar moeilijk begrijpen. De middenvelder ging vrijdag nog in het beroep tegen het verdict van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk. Hij ving echter bot. Niet alleen de schorsing, maar ook de gele kaart bleef behouden. Overmeire wordt daarom dubbel gesanctioneerd voor één fout.

Onbegrijpelijk

"Geel én rood voor één tackle", zucht Overmeire tegenover Het Nieuwsblad. "Dat is moeilijk te accepteren. Ik geef toe dat ik tijdens de bewuste fase te laat was en dat mijn straf ook zwaarder had kunnen zijn. Maar de scheidsrechter stond op dat moment goed gepositioneerd en heeft die fase in eer en geweten met geel beoordeeld."

"Maar dan opeens verschijnt er een commissie die vindt dat geel niet volstaat en maken ze er een rood karton van. Dat gaat er bij mij niet in. Er is al zoveel kritiek op de scheidsrechters en nu krijgen ze boven hun hoofd ook nog eens een paar mannen die hen een blaam geven door hun beslissingen te overrulen. Waar zijn ze eigenlijk mee bezig?"