Ongeïnspireerd Gent gaat door na moeizame zege tegen Zulte Waregem

01-12-2015 22:29

AA Gent heeft zich ten koste van Zulte Waregem geplaatst voor de volgende ronde in de Beker van België. De landskampioen kwam in de hele wedstrijd niet in zijn spel, maar kwam halverwege de eerste helft onverdiend op voorsprong via Benito Raman. Zulte Waregem dreigde vaak, maar de efficiëntie ontbrak om de verdiende gelijkmaker te scoren.

Het is Zulte Waregem dat het best aan de wedstrijd begon. Sels moest meteen twee keer in actie komen op pogingen van Sami en De Ridder. Op het kwartier ontsnapte de landskampioen aan een achterstand wanneer een hakje van Thiam op de paal belandde. Even later krijgt Zulte Waregem het spreekwoordelijke deksel op de neus: Dejaegere naar Raman en die kan simpel afwerken, 1-0 voor Gent.

De eerste helft van de thuisploeg was slecht en de enige man op niveau was doelman Matz Sels, die zijn ploeg nog een aantal keer van de gelijkmaker hield op pogingen van Lepoint en Leye. AA Gent mocht van geluk spreken dat het met een voorsprong de rust in kon. De keerzijde van de medaille waren de blessures voor Asare en Dejaegere, die tijdens de eerste helft naar de kant moesten.

Simon vergeet te scoren

Er volgde wellicht een donderpreek van Gent-coach Vanhaezebrouck, want de Oost-Vlamingen kwamen een pak beter voor de dag in het begin van de tweede helft. Zulte kwam er moeilijker uit en Sels had nog amper werk op te knappen. Twintig minuten voor tijd vergat Simon, na een knappe actie van Depoitre, de score te verdubbelen voor Gent.

Zulte Waregem moest in het slotkwartier komen en deed dat ook. Mitrovic kon een poging van alweer Lepoint op het nippertje onschadelijk maken en invaller Benteke stelde Sels op de proef. Ondertussen hadden de bezoekers ook een penalty kunnen krijgen, want Rafinha hing wel heel opzichtelijk aan Thiam.

Toch lukte scoren niet meer voor West-Vlamingen en zo gaat Gent, weliswaar op een diefje, naar de kwartfinales van de Croky Cup.