Geschillencommissie hakt knoop door en heeft goed nieuws voor Club-speler

Geschillencommissie hakt knoop door en heeft goed nieuws voor Club-speler

01-12-2015 19:23

Stefano Denswil is door de Geschillencommissie van de voetbalbond vrijgesproken na zijn rode kaart tegen KV Mechelen. Het bondsparket stelde nochtans een schorsing voor van twee speeldagen, waarvan één speeldag effectief. Club ging in beroep en kreeg de vrijspraak voor zijn verdediger.

Stefano Denswil pakte in de slotfase van de wedstrijd tegen KV Mechelen een domme rode kaart na een gevaarlijke tussenkomst. Het Bondsparket stelde een schorsing voor van twee speeldagen, waarvan één speeldag effectief. Club Brugge ging niet akkoord met deze straf en ging in beroep bij de Geschillencommissie. 

De Geschillencommissie beschouwt de uitsluiting van Denswil als voldoende. "Uit de televisiebeelden blijkt dat Denswil zijn tegenstander niet geraakt heeft. Het verslag van de scheidsrechter maakt melding van een gematigde intensiteit van de tackle, waardoor de fysieke integriteit van de tegenstrever niet effectief in het gedrang werd gebracht", staat te lezen op Het Nieuwsblad. Denswil kan dus donderdag gewoon meedoen in het bekerduel tegen Lokeren.