Het dossier ligt op tafel: Keert Trossard vervroegd terug naar de Cristal Arena?

Het dossier ligt op tafel: Keert Trossard vervroegd terug naar de Cristal Arena?

01-12-2015 15:33

Leandro Trossard gooit hoge ogen bij Oud-Heverlee Leuven. Het gaat zijn club, aan wie hij door KRC Genk wordt uitgeleend, echter niet voor de wind. OHL staat gedeeld laatste in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Technisch directeur bij Genk Dimitri De Condé ziet Trossard wel terug in Limburg voetballen. Dat vertelde hij aan TV Limburg. 

"In Tweede Klasse was Trossard buitengewoon goed. Bij Lommel scoorde hij zeventien keer en gaf hij veertien assists. En dat zonder één penalty. Dat is echt extreem", vertelt De Condé aan TV Limburg. "Jongens die nog niet klaar zijn om op het hoogste niveau te spelen, acteren vaak te nerveus. Makelaars azen op zo'n jongens, en zetten hen op het foute pad."

De Condé ziet een structureel probleem in België. "Het probleem in België is dat we hier geen goede tweede competitie hebben, waar jonge talenten kunnen rijpen. Onze voetballers moeten te snel evolueren. In België is een speler van 22 al bijna te oud. We zijn slachtoffer van ons eigen systeem."

Trossard

"In de ideale wereld moeten we als topclub sneller jonge spelers durven uitlenen. Hoe meer kilometers zo'n jonge gasten in de benen hebben, hoe beter. De uitleenbeurt aan OH Leuven was de ideale oplossing voor Leandro Trossard. Dat beseft hij zelf ook. Hij vindt Genk nog altijd een hele mooie club en hij droomt ervan ooit de kleuren van Genk te verdedigen", aldus De Condé.

Op de vraag of Trossard al tijdens de winterstop terugkeert naar de Cristal Arena, antwoordt De Condé eerder ontwijkend. "We beschouwen Leandro nog altijd als een van ons, ook al speelt hij in Leuven. We zullen het overwegen, maar we zijn niet zeker van of het wel aan de orde is voor de speler zelf. Hij heeft zich geëngageerd in Leuven tot het einde van het seizoen. We zullen zijn situatie dan ook na het seizoen evalueren, maar we zijn erg opgetogen over zijn ontwikkeling aan den Dreef."