Coucke bewijst met geweldige investering dat hij een hart van goud heeft

Coucke bewijst met geweldige investering dat hij een hart van goud heeft

01-12-2015 13:00

Marc Coucke heeft zich wederom naast het voetbalveld laten opmerken. Niet met een schlagerliedje of een grappige situatie, maar met een schitterende investering. De sterke man van Oostende heeft namelijk 75 miljoen euro vrij gemaakt voor de strijd tegen kanker.

Samen met zijn investeringsmaatschappij Alynchlo werd er 75 miljoen euro vrij gemaakt voor de strijd tegen kanker. 2,5 miljoen euro daarvan gaat naar het goede doel, de vzw Stop Darmkanker. "Wij investeren op alle fronten, zowel in kankerpreventie, als in diagnose en therapie om op relatief korte termijn het aantal mensen dat overlijdt aan kanker significant terug te drijven", zegt Coucke aan VTM Nieuws.

Elk jaar eist darmkanker gemiddeld vijf Belgische levens per dag. Terwijl 95 procent van de patiënten gewoon geneest als de ziekte snel genoeg wordt gevonden. "Een regelmatige screening is cruciaal, mensen moeten zich daar bewuster van worden", aldus Coucke. "Die boodschap willen we met Alychlo nog sterker verspreiden via de ondersteuning van een goed doel als vzw Stop Darmkanker."