Hommeles bij OHL: aanvaller krijgt sanctie voor harde uitspraken

Hommeles bij OHL: aanvaller krijgt sanctie voor harde uitspraken

01-12-2015 11:30

Bij het ontslag van een coach horen meestal wat bemoedigende woorden van de spelers, maar bij OHL ligt dat helemaal anders. Yohan Croizet zei afgelopen weekend onomwonden dat hij blij is met het ontslag van Jacky Mathijssen. Dat komt hem nu duur te staan.

Croizet gaf aan dat hij heel tevreden was over nieuwe coach Emilio Ferrera, die de spelers aanmoedigt langs de lijn. Mathijssen vond hij eerder een bullebak, die hem constant de huid volschold. Een verrassende eerlijk interview van Croizet in tijden van mediatraining, maar OHL laat het er niet zomaar bij. Ze willen niet dat Croizet het imago van de club op die manier beschadigt.

Het Belang Van Limburg weet dat OHL een sanctie heeft opgelegd aan Croizet, want eigenlijk hadden ze spelers spreekverbod gekregen over het ontslag van Mathijssen. Croizet gaf onder meer weg dat de spelers zelf aan de alarmbel hebben getrokken om Mathijssen weg te krijgen, een bericht dat de club uiteraard liever intern had gehouden. Wat de sanctie precies inhoudt is niet bekend, waarschijnlijk gaat het om een boete.