Opmerkelijke topclub roert zich in het dossier Youri Tielemans

Opmerkelijke topclub roert zich in het dossier Youri Tielemans

01-12-2015 09:55

Youri Tielemans werd al aan verschillende topclubs uit verschillende topcompetities gelinkt. FC Barcelona en Paris Saint-Germain hengelden al herhaaldelijk naar de diensten van de Anderlecht-youngster, maar het is Juventus dat de beste papieren lijkt te hebben om Tielemans in te lijven. De Oude Dame ligt in pole position.

De Italiaanse recordkampioen zag na het boerenjaar vorig seizoen sterkhouders Andrea Pirlo en Arturo Vidal Turijn de rug toe keren. Juve, dat vorig seizoen de dubbel pake en-de finale van de Champions League speelde, kent een wisselvallig jaar. Voorlopig staat de Oude Dame op de vijfde stek in de Serie A, en daar zijn ze in Turijn niet blij mee. Dat spreekt vanzelf.

Bij Juventus zouden ze eerst aan Stefano Sensi (Cesena) gedacht hebben om het middelveld te komen versterken, maar die optie lijkt nu afgesprongen. Na een evaluatie zouden ze in Turijn toch voor Youri Tielemans willen gaan. Het ziet er dus naar uit dat Anderlecht een concreet bod op hun toptalent mag verwachten, maar is het "an offer they can't refuse?"